Semester 2021

Efter att ha varit i Skärhamn under den Nordiska Nauticatträffen från onsdag den 14 juli till måndag den 19 juli började vi vår semesterresa som denna gång ska gå till Vänern.

Måndag den 19 juli

Vi vaknade relativt tidigt och åt frukost. Då båtarna låg tätt ihop började ett arbete att få ut dem. Vi kom ifrån Skärhamn vid 11-tiden och gick till Mollösund för att tanka. Fyllde på drygt 300 liter Ecopar. Gick sedan till Rönnäng där vi flyttade bilen så vi skulle minimera risken för P-böter. Gick sedan i fint väder och lagom vind för stödsegling ner till Öckerö, där vi träffade på Claes med Rödluvan. Efter lite eftersnack med honom var det dags att gå och lägga sig.

Tisdag den 20 juli

Startade tidigt, kl 07.50, från Öckerö, för att hinna med broöppningen av nya Hisingsbron kl 09,35. Missade broöppningen med 15 minuter vilket gjorde att vi fick vänta utanför TV-huset tills bron öppnades på nytt två timmar senare. Tog oss igen Hisingsbron men fick vänta ytterligare 30 minuter vid Marieholmsbron för att den skulle öppnas och vi kunde passera. Hade en fin tur upp till Lilla Edet där vi slussades upp. Hade följe med ett par i båt från Hovås. Stannade i Lilla Edet för natten.